Batalia sexelor!

Stateam si ma intrebam zilele trecute in ce fel isi exprima diferit barbatii sentimentele fata de femei. Lumea exterioara joaca un rol foarte important in cum se dezvolta lumea noastra interioara. Societatea noastra are mii de reguli,maniere si comportamente.Vedem mereu ca femeile experimenteaza majoritatea rolurilor acestor limite sociale reflectate in jurul lor ca de exemplu discriminarea sexuala la locurile de munca.

Pana acum ceva ani nici macar nu exista vreo carte despre barbati si relatii si mai ales despre lumea lor emotionala. De la o varsta frageda barbatii invata ca pentru a avea succes in plan social trebuie sa iti controlezi,sa eviti si sa iti reprimi emotiile. Exista fascinante cercetari despre diferentele de exprimare a emotiilor de catre barbati si femei. Studiile arata ca femeile sunt expuse de cand sunt copile la mai multe emtii de catre mamele lor decat barbatii ba mai mult mamele incearca sa limiteze excesele de emotie la baieti.

Sunt sigura ca ati intalnit barbati care nu recunosc in fata prietenilor lor ca le place o fata, nu-si arata emotiile in special in modul in care o fac femeile. Daca un barbat arata asta cu siguranta va fi ridiculizat de prietenii lui si i se va spune ceva de genul:”Ce esti tu, barbat sau servetel?”.

Sa spunem lucrurilor pe nume: Barbatii pot sa nu se priceapa absolut deloc cand e vorba de a-si comunica sentimentele si mai ales in relatiile intime. Majoritatea femeilor sunt disperate sa afle cum de barbatii nu-si doresc absolut deloc sa exprimenteze aceste minunate sentimente pe care le simt si nu doresc sa fie conectati prin ele.

Pe de alta parte majoritatea barbatior sunt adusi la disperare de constanta cautare a femeii a interactiunii si a sensului in toate. Barbatii nu pot intlege nici in ruptul capului de ce femeile vad lumea asa si analizeaza atat.Ei vad totul ca pe o drama care nu este necesara.

Avem de-a face cu o batalie neincetata: Cine are dreptate? Sunt barbatii batai incete ale inimii cand vine vorba de emotii sau sunt femeile prea incarcate emotional(sau in cel mai rau  caz cum le place barbatilor sa le numeasca de cele mai multe ori:isterice)?

Parerea mea e ca niciunul nu are dreptate. Ce conteaza este sa poti sa faci concesii sa intelegi un barbat la fel cum si el trebuie sa devina mai intelept si sa isi acorde timp sa vada cum functioneaza mecanismul femeilor.

Asa ca luand in calcul pana la urma ce conteaza acestea ar fi cateva adevaruri:

1.Schimbandu-ti perspectiva asupra cuiva este cea mai buna cale de a ajuta sa-si schimbe si celalat perspectiva asupra voastra

2.Nimic nu se va schimba in viata voastra pana cand nu va veti schimba propriul comportament

3.Singura cale de a-ti schimba comportamentul este sa-ti schimbi modul de a vedea lucrurile.

Asa ca parerea mea e ca atat noi femeile cat si barbatii ar trebui sa ne gandim ce e cel mai bine pentru convietuirea noastra, sa lasam la o parte orgoliile si influentele exterioare, sa invatam sa facem concesii pentru ca femeile gandesc intr-un fel,barbatii au alt mecanism si fara a face compromisuri mereu vor exista aceste lupte. Poate pana la urma asta este si succesul sa incercam sa ne intelegem partenerul/partenera pe cat posibil si daca nu reusim sa dam vina pe ”mecanism” sa spunem, sa acceptam si sa invatam sa facem schimb si sa anulam reciproc micile imperfectiuni care apar pe parcurs. Voi ce spuneti?

Pupici!Am dat startul!

Advertisements

~ by buzeblonde on January 7, 2009.

One Response to “Batalia sexelor!”

  1. cum isi exprima barbatii sentimentele? femeile isi exprima sentimentele mai mult prin vorbe pe cand barbatii mai mult prin ceea ce face pentru ea. cred ca asa ii sta bine unui barbat. acum sa nu intelegi ca daca am zis ca femeile isi exprima mai mult sentimentele prin vorbe nu inseamna ca si fac ceva pentru barbati. fac chiar foarte multe. dar eu asa vad problema .
    semnat: un barbat care isi exprima sentimentele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: