Egoismul duce la criza!

atom

Am descoperit ca exista in lume o virtute numita intelepciune. Totul porneste de la un singur punct care e fapt a dat nastere a tot ceea ce noi percepem ca si realitate in contextul zilelor de astazi.Facand o incursiune in trecut,facand o calatorie in stiinta, explicatiile sensului vietii incep sa iasa la lumina.

Prezent: Criza economica globala despre care se vorbeste,despre care ne plangem zi de zi si a carei explicatie se cauta din ce in ce mai des pentru mine este explicabila acum datorita informatiilor pe care le-am aflat prin intermediul unui concept pe care o sa vi-l dezvalui mai jos si care se cheama kaballah.

Kaballh nu este religie,nu este misticism sau magie ci este o stiinta care analizeaza programul prin care lumea noastra interioara si exterioara este construita. Daca un punct din inima ta vrea sa afle mai multe o sa scriu pe scurt ce am aflat si nu numai ca am aflat dar cred cu desavarsire ca este explicatia multor fenomene pe care noi le percepem astazi.

Ganditi-va mai intai la univers si legile universului si ganditi-va la perceptia limitata pe care noi o avem astazi si ganditi-va la cum functioneaza corpul nostru fizic. Fiecare celula a corpului nostru este legata de alte celule fiind interdependente si neputand functiona asa cum trebuie una fara alta.

La fel se intampla si in lume.Din ce in ce mai mult participam la un proces de globalizare si e suficient un dezechilibru intr-o singura parte a acestui sistem global pentru ca intregul sistem sa isi piarda echilibrul. Din ce in ce mai mult in ultima vreme lumea este dominata de  egoism si grija fata de el insusi, din ce in ce mai mult exista un dezechilbru intre rezultatele nevoilor primordiale ale oamenilor. In timp  ce unii sufera de foame,de lipsuri  altii sunt manati de dorinta de a achiztiona cat mai multe lucruri materiale care la un momentdat ii face sa simta putere,control,satisfactie.

Din ce in ce mai mult experimentam o perceptie limitata si tot ceea ce ne intereseaza este o metoda prin care noua sa ne fie mai bine,uitand de nevoile celorlalti,uitand ca pana la urma fiecare singura persoana din acest sistem global participa la binele sau raul intregului sistem. Noi oamenii de rand ne intrebam ce s-a intamplat,cum am ajuns aici si cand si daca se va schimba ceva insa nu suntem constienti ca de fapt noi am creat aceasta situatie. Inclusiv cei care conduc lumea au probleme in a identifica solutiile pentru a iesi din aceasta situatie si toata fundatia pe care ei o credeau valida isi  pierdut incet incet veridicitatea.

Observ si eu asa cum stim toti ca secolul 21 este secolul vitezei si ne straduim din ce in ce mai mult sa tinem pasul. Tot timpul suntem in cautare a din ce in ce mai multe lucruri materiale,ne dorim masini luxoasee,case spatioase,concedii si vacante in cele mai exotice colturi ale lumii si suntem in stare sa facem orice pentru a ne indeplini obiectivele. Am devenit o societate de consumatori. Ironic ne petrecem toata viata  avand grija de toate lucrurile materiale pe care le achiziona si cautand urmatorul obiectiv care sa ne ofere placere. Sa fie atunci surprinzator ca managerii companiilor isi doresc din ce in ce mai mult si ajung sa minta pentru a nu le scadea veniturile,sa fie surprinzator ca politicienii  sunt mai interesati de procentele pe care le obtin la alegere pentru a fi re-alesi?

In zilele de astazi fiecare grup,fiecare stat este interesat doar de cei care fac parte din acest grup,statele doar de binele lor,politicienii doar sa avanseze conform agendelor lor  si se pare ca am uitat sa traim impreuna.

Pe mine sincer nu ma surprinde aceasta situatie deloc si din pacate se pare ca vom ajunge sa inaintam in aceasta priveliste care nu e deloc placut de urmarit tocmai din aceste motive. In fiecare zi oameni mor de foame sau de lipsuri in timp ce altii au prea mult,in fiecare zi se stabilesc noi tinte de atins si lupta ca sa se ajunga la ele da nastere competitivitaii,violentei lipsei de fair play.Si daca totul ar avea vreun scop adevarat.

Cu toii stim asa cum s-au facut de multe ori cercetari ca fericirea nu este adusa nici de bani,nici de o familie implinita si nici macar de o sanatate foarte buna. Mai intai se naste dorinta de avea cat mai multe lucruri,apoi cu toti stim ca atunci cand am ajuns sa obtinem acel lucru starea noastra variaza de la euforie pentru putin timp,apoi o stare de bine,apoi incepem sa ne obisnuim cu ea. De exemplu ne dorim foarte tare o masina,la inceput suntem euforici ca am obtitnut-o,apoi ne dam seama ca ne simtim bine, apoi ne obisnuim cu ea si intr-un final ajungem sa ne gandim la cate rate la banca avem pentru ca am obtinut masina aceea. O data ce am obtinut ce am vrut dorinta moare si ne dam seama astfel ca mai mult dureaza lupta pentru a obtine acel ceva decat starea de euforie  cand am obtinut acel ceva.

In schimb echilibrul global s-a pierdut. Oamenilor nu le pasa daca ei au sa manance cat pentru 10 si altii poate mor de foame,oamenilor nu le pasa daca ei au un dulap de haine pe care poate nici nu le poarta si altii sufera de frig.Oare nu e timpul sa ne schimbam perceptia?Oare nu e timpul sa cautam acolo in interiorul nostru si sa realizam ca de fapt nu asta e calea pe care trebuie sa o urmam,ca trebuie sa incepem sa lucram in echipa pentru ca intreaga stare generala sa se schimbe? Oare nu e timpul sa realizam ca exista loc pentru toata lumea in univers si ca am devenit o societate care doar consuma si ca ne-ar trebui 3-4 planete ca sa acopere toate aceste consumuri?

Oare nu e timpul sa aflam ce inseamna sa fi fericit cu adevarat si nu sa traiesti doar putine momente de fericire iluzorie?

Daca vrei cu adevarat sa afli mai multe ce eu nu pot exprima prin cuvinte la ora asta mai jos ai un link care poate iti va schimba perceptia limitata!

http://www.kabtoday.com/

Pupici!Am dat startul!

Intelepciune!

Advertisements

~ by buzeblonde on March 25, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: